mandag 6 desember 2021

Gatas Parlament spiller for å feire 100-årsdagen til revolusjonen den 4. november! 

Nytt album fra Gatas parlament.– Vi gleder oss, sier Elling fra Gatas, – og håper vi kan være med å inspirere den neste revolusjonen også! Og skal det bli noe, så må det jo komme folk! Så vi håper det kommer folk. Og at dem er entusiastiske, og sinte og glade på en gang! Det er litt mye oppgaver, men det er sånn man vinner!

Det er nok Gatas store repertoar av opprørske låter mot statsmakt og kapital som vil dominere på Caféteatret 4. november. Men vi ser ikke bort fra at de sniker inn ei låt fra den nye skiva når de først befinner seg et par steinkast fra Vål’enga. Duoen er nemlig elska av alle lokalpatrioter på Enga i Oslo. Gatas Parlament markerte åpninga av østkantstadion med en ny plateutgivelse den 9. september. Plata heter Velkommen Hjem. Den består av ny spesialskrivi låt, «Tilbake på Oslo øst», og de gamle Gatas-låtene som allerede har blitt en del av supporterkulturen.

– Oslo er to byer, fastslår Elling Fragatas. – Når vi får stadion på østkanten, er det litt som om Brann stadion endelig flytter tilbake fra Trondheim, ikke sant? Dette er en stor dag for alle som følger Vål’enga. Vi har bygd opp en katalog med Vål’engalåter gjennom mange år, og trur at mange med hjerte for laget ønsker seg å få låtene våre samla. Vi manifesterer all vår Vål’engapatriotisme på en gang! 

Du kan lese mer om platelanseringa og høre på mange nye og gamle låter på gatasparlament.com

GP i aksjon på en opptreden i 2015. Foto: Revolusjon.GP i aksjon på en opptreden i 2015. Foto: Revolusjon.For vår del sier vi ikke bare velkommen hjem, men velkommen til Caféteatret 4. november! Du behøver absolutt ikke være Vål’engasupporter. Her kommer mye til å handle om Fred, Frihet & Alt Gratis og Kamp mot alle kastesystem, både verbalt og musikalsk.

Les mer om arrangementet og om Oktoberrevolusjonen i tidsskriftet Revolusjon. Du finner også informasjon her og på facebooksida vår. Det blir lagt ut et begrensa antall gratisbilletter til markeringa. Er du tidlig ute, kan du sikre deg en av disse. 

Hent billett