onsdag 26 januar 2022

Riksadvokaten har henlagt Obiora-saken. Dette betyr at det ikke vil bli tatt ut noen tiltale mot politimennene som gjennomførte pågripelsen som førte til Eugene Eijke Obioras død 7. september 2006. Riksadvokaten støtter dermed Spesialenheten for politisakers konklusjon om at det var delvis Obioras egen skyld at han døde.

Krev Respekt Riksadvokaten har i lengre tid sagt at det nærmer seg konklusjon i saken. Når de nå velger fredag 21. desember for å offentliggjøre konklusjonen, velger de den dagen i 2007 der det vil bli minst pressedekning om saken i dagene etter. Sett sammen med at Riksadvokaten har brukt tre måneder på å komme til en konklusjon, tydeliggjør at Riksadvokaten har sett at dette er en svært vanskelig og sensitiv sak. Dette er i seg selv et argument for at saken burde blitt prøvd for en uavhengig domstol.

Det blir demonstrasjon i Oslo, Trondheim og Bergen lørdag 5. januar. I Trondheim klokka 14.00 på Torget. I Oslo klokka 15.00 er det fakkeltog fra Jernbanetorget til Justisdepartementet. I Bergen er det demonstrasjon på trappen utenfor Politihuset klokka 1300.

Videoen til låta Stopp Volden er Samvirkelagets svar til Arne Johannesen og Politiets Fellesforbunds forsøk på å forby og sensurere låta. Se denne og andre videoer på sidene til Respekt .