mandag 28 november 2022

Demonstranter gjennomførte en effektiv blokade av rasistmøtet på Jæren.BLOKKERTE NAZIMØTE: Demonstranter gjennomførte en effektiv blokade av rasistmøtet på Jæren.

Lørdag 28. november hadde Alliansen med support fra Nordfront tillyst et «folkemøte» i det de kaller «Antiglobalistisk senter Jæren». I stedet ble innkjøringen blokkert av antirasister.

Antirasistisk front stod for organiseringen og aktivister fra KPml bidro til en vellykket blokade.

På flateste Jæren har rasister med bakgrunn fra ulike organisasjoner forsøkt å etablere seg med en parlamentarisk avlegger kalt Alliansen, med den uttalte rasisten og jødehateren Hans Jørgen Lysglimt Johansen i spissen. De forsøker å tiltrekke seg folk med aksjoner mot bl.a. bompenger og «globalisme», men en behøver ikke grave langt ned i informasjonen om dem før runer og hakekors dukker opp. De fleste skjønner fort hva slags politikk dette er og det nytter lite å bytte ut ordet nasjonalist med anti-globalist. Den tette forbindelsen til Nordfront/Den Nordiske Motstandsbevegelsen gjør det heller ikke lettere for dem å lykkes i forsøket på å unngå nazi-stempelet.

– Det er viktig å avsløre for folk hva som skjuler seg bak organisasjoner som Alliansen

Talsperson for Kommunistisk plattform – marxist-leninistene, Dagbjørn Skipnes, mener det er svært viktig at dette blir tatt tak i og berømmer Antirasistisk front for godt arbeid. – KPml har lenge reist parolen om å forby rasistisk organisering, sier han. – Vi mener det norske Stortinget må gjøre som Finland og ta FNs rasediskrimineringskonvensjon (RDK) på alvor. Konvensjonen må implementeres uten reservasjoner og ha forrang i lovverket for at organisasjoner som Den nordiske motstandsbevegelsen kan forbys.

– Det er viktig å avsløre og synliggjøre for folk hva som skjuler seg bak Alliansen og det såkalte antiglobalistiske senteret, sier aktivistene samstemt.

Bli abonnent i dag for bare kr 100,-