mandag 28 november 2022

Paroler mot krigen i Afghanistan var godt synlige i motdemonstrasjonen. Foto: Revolusjon.
Foto: Revolusjon.
Om lag to tusen mennesker samlet seg til en fredelig protest mot tildelinga av fredsprisen til Barack Obama i Oslo den 10. desember. Dermed ble det skapt ei nødvendig motvekt til Obamania-rusen som har preget mediebildet de siste dagene.

Et trettitalls organisasjoner hadde tilsluttet seg arrangementet, blant dem KPML og ML-gruppa Revolusjon. Den amerikanske fredsaktivisten Cindy Sheehan var en av appellantene før avmarsj fra Jernbanetorget. Etter toget var det konsert på Smuget og på Blitz.

Flere bilder fra demoen på fronlinjer.no

Demonstrasjonstoget gikk opp til Stortinget, hvor politiet sørget for at fakkeltoget til støtte for Obama i regi av Nei til atomvåpen fikk fortrinnsrett. Dermed fikk presidenten bare se hyllningstoget til Ole Kopreitan & Co. da han i noen minutter viste seg på balkongen på Grand hotell. Men han kunne neppe unngå å høre budskapet fra motdemonstrantene.

Paroler og slagord mot krigen i Afghanistan, for et fritt Palestina og mot NATO preget toget. Håndplakater fra KPML med teksten «Knus USA-imperialismen» på den ene sida og en Latuff-satire av folkeforføreren Obama på den andre, var populære innslag i toget.

Under: Video fra demonstrasjonen 10. desember. Journalist og filmskaper Erling Borgen er konferansier.

Se også innslag på VG TV

Bli abonnent i dag for bare kr 100,-