onsdag 26 januar 2022

Valg 21: Stopp velferdskutt, krigsforberedelser og EU-tilpasning – vekk med høyreregimet!

demolition marian kroell unsplashDen sittende regjeringa river ned velferd, faglige, nasjonale og demokratiske rettigheter på vegne av norsk storkapital, EU og USA.

KPML OM STORTINGSVALGET: Åtte år med velferdskutt, krigføring og EU-tilpasning på høygir er mer enn nok. Solberg-regimet, med eller uten Fremskrittspartiet i regjering, har vært en sammenhengende kanonade mot arbeidsfolk og våre økonomiske, faglige og demokratiske rettigheter.

Les mer: Valg 21: Stopp velferdskutt, krigsforberedelser og EU-tilpasning – vekk med høyreregimet!

Kamp nytter: Vi nekter å betale kriseregninga for de rike!

busser alnabru kuttetBussene står over det meste av landet etter det siste streikeuttaket. Her på Alnabru i Oslo. Foto: Revolusjon

Hovedoppgjøret har så langt vært et tilnærma nulloppgjør for de fleste overenskomstområdene. Den latterlig lave økonomiske «ramma» etter frontfagoppgjøret er spist opp av prisstigning på mat- og forbruksvarer nesten før oppgjøret er i havn. For LO-toppene er det hensynet til den norske eksportindustriens profitter og ikke hva medlemmene skal leve av, som veier tyngst. Sånn er logikken i det systematiserte klassesamarbeidet kalt «den norske modellen».

Les mer: Kamp nytter: Vi nekter å betale kriseregninga for de rike!