17 juli 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

Illustrasjonsfoto: QuinceCreative, PixabayIllustrasjonsfoto: QuinceCreative, Pixabay

Korrupsjonsskandalen i EU i forbindelse med fotball-VM i Qatar omfatter også toppen i Den internasjonale faglige samorganisasjonen (ITUC), tidligere kjent som Frie Faglige Internasjonale (FFI), der Landsorganisasjonen i Norge er en av medlemsorganisasjonene.

Den faglige verdensføderasjonen WFTU peker i denne uttalelsen på de tette bindingene mellom ITUC/ETUC  og det arbeiderfiendtlige EU-byråkratiet.

Arrestasjonen av Luca Visentini, generalsekretær i ITUC, samt fengslinga av sentrale tjenestemenn i EU og EU-parlamentet i kjølvannet av undersøkelser som synes å ha pågått i noen tid, demonstrerer en annen motbydelig side av det politiske systemet og EU-byråkratiet: korrupsjon og forfall. Denne hendelsen kaster lys over uhellige avtaler og bestikkelser, som i dette spesielle tilfellet er knyttet til tildekkingen av forferdelige forbrytelser begått mot tusenvis av arbeidere, hvorav mange mistet livet under sitt daglige arbeid, slik at propagandafesten til et korrupt regime kunne gjennomføres; slik at utrolig fortjeneste for ulike forretningsgrupper kunne sikres.

Avhørene fortsetter og uten å forhåndsdømme, så bringer arrestasjonen av den tidligere generalsekretæren i Den europeiske faglige samorganisasjonen ETUC (i Norge  også kjent som DEFS eller Euro-LO. o.a.) og nyvalgt generalsekretær i Den internasjonale fagforeningskonføderasjonen (ITUC) også spørsmålet om korrupsjon innen fagbevegelsen sjøl fram i lyset.

ETUC og dens støtte til EUs nyliberale, arbeiderfiendtlige politikk, sameksisterer tydelig med korrupsjonen

Innlemmelsen av den «offisielle» fagbevegelsen, dvs. ETUC, og dens støtte til EUs nyliberale, arbeiderfiendtlige politikk, fraværet av en tydelig reaksjon fra dens side på kursen med kontinuerlig undergraving og angrep på arbeidernes faglige og sosiale rettigheter, sameksisterer tydelig med korrupsjonen og bruken av faglige posisjoner til formål som er fremmede for arbeidernes klasseinteresser.

Vi minner for ordens skyld om at Den faglige verdensføderasjonen WFTU og dets avdeling som representerer bygningsarbeidere, UITBB, rettidig har fordømt og gjennomført kampanjer for å fordømme forbrytelsene og den utbyttende uanstendigheten mot arbeidere i forberedelsesprosessen til fotball-VM.

WFTU vil nøye overvåke utviklinga av denne dystre saken. Vi krever også at undersøkelsene går i dybden, og at all den lyssky aktiviteten som har funnet sted bak den massive arbeids- og sosialkriminaliteten som har blitt utført for å muliggjøre avholdelsen av fotball-VM i Emiratet Qatar, blir avslørt.

10. desember 2022.

WFTU representerte den samla internasjonale fagbevegelsen fra 1945, men ble splitta i 1949 under den kalde krigen.  CIA og det internasjonale sosialdemokratiet sørga for det. Siden kom WFTU under sovjetrevisjonistisk innflytelse. I dag har WFTU i overkant av 100 millioner medlemmer, mens ITUC har i overkant av 200 millioner medlemmer. Red.

 

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre