19 april 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

– Vi vil støtte Alternativ til EØS-prosjektet med 100 000 kroner og vil også delta aktivt i arbeidet, sa Fellesforbundets leder Arve Bakke, da han hilste Nei til EUs landsmøte.

Fellesforbundets landsmøte for fire uker siden vedtok både krav om veto mot EUs vikarbyrådirektiv og at forbundet slutter seg til prosjektet Alternativer til dagens EØS-avtale. Forbundsleder Arve Bakke var gjest på Nei til EU landsmøte og avslørte i sin hilsen at Fellesforbundet både tildeler prosjektet en betydelig pengestøtte og også vil bidra aktivt.

– Landsmøtet vedtok tilslutning til alternativ-prosjektet. Ikke for å melde Norge ut av EØS, men fordi det er viktig å belyse og diskutere alternativene. Vi har tatt det vedtaket på strak arm og på første landsstyremøte vil vi vedta å gå inn i prosjektet med 100 000 kroner og delta aktivt i arbeidet. Vi håper vi får en god debatt om EØS-avtalen på godt og vondt, men også få belyst alternativene som fins, sa Bakke i hilsenen.  

– Landsmøtet i Fellesforbundet sa et rungende nei både til vikarbyrådirektivet og bemanningsbransjen. Det å kunne reservere seg mot EU-direktiv er en rett vi gjennom EØS-avtalen. Og som ikke EUs medlemsland har. Norge må bruke denne retten. Jeg kan love dere at vi skal presse på der vi kan og der vi har muligheter for at denne retten vil bli brukt, sa Bakke.

Pressemelding fra NEi til EU 12. oktober 2011.

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre