usEt spørsmål om troverdighet: Det finnes to type løgnere. Den ene formen for løgnere er tryllekunstnere. Den andre formen for løgnere er politikere.

Donald Trump (R)Hovedforskjellen mellom disse er at folk uten tvil vet at tryllekunstneren lyver. Likheten mellom disse to profesjonene er dog at begge bokstavelig talt lever av å lyve og av å lage illusjoner for sitt publikum. Har er vi ved kjernen av et sentralt spørsmål vedrørende den amerikanske politikkens nåværende situasjon: det store «Trump-spørsmålet».

Fascistiske tendenser

Mange vil hevde Trump er farlig. Mange vil mene, basert på hva han selv sier i debattene og andre offentlige uttalelser, at det er mye ved hans retorikk og politiske selvmotstrid som minner om en form for fascisme iblandet den store røren med kapitalistisk og nasjonalistisk tankegods. En av begrunnelsene for dette er at han uttalt har en svært nasjonalistisk side, i kombinasjon med at han ønsker å isolere utvalgte minoriteter i samfunnet.

Likheter med Hitler?

Jeg er dog opptatt av at veldig mye av det han sier er motstridende. Derfor mener jeg vi egentlig ikke vet hvem vi har med å gjøre. For å ta en sammenligning med Hitler, så sa også han svært mye selvmotsigende og usammenhengende. For eksempel hevdet Hitler at hans politiske retning var anti-kapitalistisk, samtidig som hans eget parti ble sponset av rike kapitalister.

Da Trumps uklare ideologi, i likhet med den nasjonalsosialistiske ideologi, videre bygger på slike indre motsigelser, er det vanskelig å vite hvem man i praksis har med å gjøre. Derfor er populisme i praksis skummelt, fordi det er en inkonsekvent ideologi som kan føre med seg uforutsigbare følger.

Selvmotstridende

Samtidig som Trump uttaler at han ønsker å skape et mye bredere, allsidig og fundamentalt sterkere, internasjonalt samarbeid med Kina og Russland gjennom frihandelsavtaler, så uttaler han også at han ønsker at tollen for varer som skal inn i USA skal stige drastisk. Her kan det fort oppstå en logisk brist. Hvordan kan man si A uten å måtte si B?

«Medietekke?»

«Det eneste forutsigbare ved Trump er nettopp det uforutsigbare.»

Mange tolker Trump som en med ikke særlig høy intelligens. Det mener jeg derimot det ikke er god grunn til å tro. Trump er en salgsmann, en markedsfører. Han vet hvordan han skal få oppmerksomhet, selv om det innebærer å uttale at han ikke vet hvem Ku Klux Klan-lederen David Duke er. Han vet, som markedsfører, at all reklame er god reklame. Han vet hvordan han skal få oppmerksomhet, på godt og vondt. 

Man kan i dette tilfelle lure på hva han egentlig ønsker å gjennomføre som president? Sier han ting bare for å få oppmerksomhet, eller er det en form for seriøsitet i disse sakene han tar opp? Med andre ord: hva er valgflesk og hva er ikke?

Påvirkning på velgerne

Hans folkelige måte å snakke på, som blant annet viser seg i form av de uttalelser vi til stadighet ser Trump komme med, er noe som fenger de store velgermassene. Selv om Trump er storkapitalist, snakker han på en måte som gjør at folket føler en nærhet til ham. Hans uhøytidelige fremtoning i form av hverdagslige formuleringer og vulgære uttalelser er noe de brede masser liker og kan identifisere seg med. De synes han er «kul» fordi han fremstår som «en av dem». Dette er populistens styrke. 

Mediakrigen

For noen måneder tilbake, da Clinton stod mye høyere på meningsmålingene enn Trump, kom det frem at på tross av dette hadde Trump 81 ganger så mye medieoppslag som Clinton. Mange av disse mediaoppslagene har, uten tvil, handlet om kritikk til Trump og hans, mer eller mindre vulgære, uttalelser. Det viktige her er allikevel ikke hva medieoppslagene har handlet om, men at man, også gjennom sin kritikk av ham, har bidratt med å profilere ham. Vi har næret media-mongulen Trump med oppmerksomhet — gitt ham akkurat det han var ute etter. Kanskje støtter selv dette innlegget, på en indirekte måte, å fremme Trumps dominans i media? Vi må være forsiktige med hva vi gir oppmerksomhet.

Populisme + Mediadekning = Bred oppslutning

Hva som er sant og hva som er løgn er et av de fundamentale spørsmålene vedrørende Trumps politiske ideologi. Men som med alt annet , kan vi ikke si noe sikkert. Det eneste forutsigbare ved Trump er nettopp det uforutsigbare. Det er kanskje nettopp det som er det skumleste med Trump? På grunnlag av de sider ved saken jeg her har presentert mener jeg verdenssituasjonen vil komme til å bli mer uforutsigbar enn på lenge, om Trump blir valgt som USA sin neste president.

tidsskriftet mcashVar denne artikkelen nyttig? Sett inn en slant på konto 9235 32 26489 eller bruk Donér-knappen. Du kan også scanne koden ved siden av og bruke mCASH.

Tusen takk for bidraget!

Revolusjon er organ for Kommunistisk plattform, KPML

Det offisielle Norge tar sterk avstand fra æresdrap. Ikke desto mindre lærer norske soldatbarn å se på drap i NATO-regi på fremmed jord som ærerike handlinger.

Dette er barnepakka Forsvaret tilbyr ungene som utenlandspersonellet etterlater hjemme..En del av sortimentet i barnepakka Forsvaret tilbyr de mindreårige «hjemmeheltene».Forsvaret har lenge drevet aktiv verving for å lokke ungdom ut i tjeneste for NATO. Rekrutteringa foregår regelmessig med svære annonsekampanjer og glansa magasiner der kvinner og menn blir fortalt at de kan «gjøre en innsats for Norge» ved å sette militærstøvlene på fremmed jord.

Luftangrepet mot Jemen er brudd på internasjonal lov og en aggresjonshandling!

Saudi-Arabia er USA-imperialismens forlenga arm i Midtøsten, som nå har gått løs på Jemen og slakter arabere i navnet til arabere. Det skriver de iranske marxist-leninistene i denne uttalelsen.

toufanOnsdag 25. mars fikk Saudi Arabia grønt lys av de amerikanske imperialistene og med støtte fra stater som Jordan, Kuwait, Bahrain, De forente arabiske emirater, Qatar … til å starte bombardementet av flere byer, flyplasser og militærbaser kontrollert av sjiamuslimske Houthi (Zaidi) under navnet Operation Decisive Storm. Påskuddet var at det var nødvendig å hindre framrykkinga til «sjiamuslimske terrorister».

AGM-119 “Penguin” sjømissil blir skutt ut fra et SH-60B “Sea Hawk” helikopter. Foto: US Navy
AGM-119 “Penguin” sjømissil blir skutt ut fra et SH-60B “Sea Hawk” helikopter nær Okinawa. Penguin er produsert av Kongsberg-gruppen. Bilde frigitt fra US Navy, tatt av Lisa Aman.

Regna etter folketall er «fredsnasjonen» Norge verdens største våpeneksportør. I absolutte tall er Norge nummer 6 på lista over våpen- og ammunisjonseksporterende land. Våpen og ammunisjon blir eksportert til alle NATO-land, samt en rekke andre «demokratiske» regimer som for eksempel Saudi-Arabia.

Organisasjonen Changemaker har laget et nyttig  faktahefte om norske våpeninteresser og eksportvirksomheten. [Les heftet her]

Dokumentasjon Som en motvekt mot den imperialistiske krigspropagandaen, bringer vi her et utdrag fra Talibans melding fra slagmarken i Afghanistan.


I navnet til Allah, den nådige og barmhjertige.

De siste to ukene har en hær på 15.000 mann fra NATO, Storbritannia og USA gjennomført militære operasjoner i det lille området rundt Marjah, som ligger i Nad Ali-distriktet [kart]. En rekke fiendtlige bombefly, inkludert ubemannede droner og 60 kamphelikoptre deltar i operasjonen. Utenom dette har fienden også satt inn sine store og mest avanserte stridsvogner, Abraham og Shifton, som veier ca 65 tonn stykket.

Men til tross for forberedelser, skryt og propagandastunt har fienden vært ute av stand til å gjøre framskritt mot en liten gruppe av Mujahedin, som ikke teller mer enn 1000 væpnede menn og har våpen som ikke kan sammenlignes med fiendens. Men likevel, den selvoppofrende og dedikerte mujahedin har modig og vellykket stengt veien for okkupantene.

Stans aggresjonen mot Syria

  • Stans aggresjonen mot Syria!

  • Ingen norske bidrag eller støtte til terrorkrigen!

  • Still løgnerne og krigsforbryterne til ansvar!

Skriv under oppropet Stans aggresjonen mot Syria

- og spre budskapet videre til venner, på sosiale medier osv.!

{jcomments off}

 

 

 

Leigehær for USA med lidingar for det syriske folket som resultat.

Folkets forsvarseenheter (YPG) i kamp mot Nusrafronten i Ras al-Ayn. Foto fra Wikipedia.Folkets forsvarseenheter (YPG) i kamp mot Nusrafronten i Ras al-Ayn. Foto fra Wikipedia.Noreg si rolle i Syria-krigen vil gå frå politisk støttespelar for å få til regimeskifte i Syria, til ei aktiv, om enn lita, militær rolle.

Klikk på bildet for å gå til wikileaks.The Pentagon Papers avslørte i 1971 presidentene Johnsons og Nixons løgner om krigen i Vietnam. De fikk stor betydning for krigsmotstanden i USA.

De nye lekkasjene fra nettstedet Wikileaks om krigen i Afghanistan kan vise seg å få en lignende effekt. Stridsrapportene som er offentliggjort, påviser tusenvis av krigsforbrytelser.

På toppen av disse dårlige nyhetene for okkupantene, viser tapstallene for juli 2010 det største mannefallet for amerikanerne siden innmarsjen i Afghanistan i 2001.

Lytt til sangen og se videoen her.

Et amerikansk Pave Hawk tranpost- og angrepshelikopter.Illustrasjonsfoto: Et amerikansk Pave Hawk transport- og redningshelikopter. Foto: Tim Felce (Airwolfhound) CC BY-SA 2.0  via Wikimedia Commons.Den USA-initierte koalisjonen i Irak, der også Norge nå bidrar, skal angivelig bekjempe terroristene i Den islamske stat (IS). Men det blir stadig tydeligere at IS-barbarene er et nyttig redskap for imperialistene. Irakiske parlamentarikere og iranske militære mener å ha bevis for at USA-koalisjonen systematisk slipper ned våpen og forsyninger til IS-kontrollerte områder.

Ifølge krigspropagandaen er imperialistene opptatt av å «forsvare sivilbefolkningen». I Libya, i Irak og i Afghanistan.

Det amerikanske magasinet The Rolling Stone har nå offentliggjort bilder fra The Kill Team, ei drapsgruppe i kompani Bravo i Afghanistan, som henretter ubevæpna afghanere på bestialsk vis og skjender likene etterpå. Bildene har vært sensurert av Pentagon, og offentliggjøringa har skapt panikk i Washington.

Oppdatering 15. januar: De første marinesoldatene ankommer Stjørdal. De er ikke velkomne!

Marinesoldater i aksjon. Illustrasjonsfoto.

USA og regjeringa vil at 300 amerikanske US Marines skal stasjoneres permanent i Trøndelag. Dette er et dramatisk brudd med den norske basepolitikken fra 1949.

Forslaget fra regjeringa er kommet på amerikansk initiativ, og uten at Stortingets forsvarskomité var orientert.

Leder, Kommunistisk Politik 4, 2009

Fogh fikk rødmaling over seg da han i 2003 fikk Folketinget med på å gå til krig mot Irak.Svært mye tyder på at Anders Fogh Rasmussen både er kandidat og seriøs søker til posten som generalsekretær for NATO. Hvor mye dansker flest enn ville gi for å se Anders Fogh forsvinne langt, langt vekk, bør verden informeres om hva det er for slags mann man vil stille i spissen for klodens sterkeste og best væpnede krigsallianse.

I den vestlige verden er det ikke mange som kjenner Anders Fogh. Internasjonale medier har vist ham med rød maling, da han sendte Danmark i krig mot Irak, og når hans portrett ble brent sammen med det danske flagget av sinte muslimske masser i protest mot Muhammed-karikaturene.

Verdensopinionen bør derfor få kjennskap til visse grunnleggende kjensgjerninger om mannen. Det kunne være følgende:

Anders Fogh Rasmussen (f. 1953) er en dansk politisk kameleon, leder av partiet Venstre, landets største høyreparti. Han er statsminister i en høyre-høyre-høyreregjering, som undertiden later som om den er nesten sosialdemokratisk, men støtter seg på et av de mest framgangsrike fremmedfiendtlige, islamofobiske og krigslystne partier i Europa. [Dansk Folkeparti – o.a.]

Han er gift med fru Anne-Mette, som gikk fra en stilling som uorganisert barnehagepedagog via TV-konkurransen ’Dansefeber’ til en midlertidig stilling som brevkasseredaktør i påvente av nye utenlandstilbud. Politisk har fruen gjort seg bemerket med en enkelt uttalelse: «Jeg orker bare ikke høre om denne finanskrisen. Hvor er den?»

Anders Foghs tidlige politiske karriere omfattet posten som skatte- og økonomiminister (1987-92) i den borgerlige regjering Schlüter. Han ble tvunget til å gå av etter en sak om «kreativ bokføring» i skattedepartementet og for å ha ført Folketinget bak lyset. På denne ministerposten ble han avløst av partifellen Peter Brixtofte, som i 2008 av den danske høyesterett fikk stadfestet en dom på to års fengsel for embetsforsømmelse i forbindelse med hans neste jobb som ordfører i Farum kommune.

Generalsekretær Stoltenberg inspiserer Patriot-batterier i Tyrkia i 2014. © NATO-foto.Generalsekretær Jens Stoltenberg inspiserer Patriot-batterier i Tyrkia i 2014. © NATO-foto.NATO innkaller til krisemøte i Brussel på anmodning fra Tyrkia. Det kan være et forspill til realisering av   planene om mer direkte NATO-intervensjon i Syria.

Det dreier seg ikke om å knekke terroristene fra IS og Nusrafronten, men om å knekke det syriske regimet og de frigjorte kurdiske områdene.

Den danske foreningen Oprør har erklært at de nå etter å ha samlet inn penger for colombianske FARC og palestinske PFLP og oppfordret andre europeiske organisasjoner til å gjøre det samme, har blitt tiltalt i et siste steg i heksejakten fra krigsforbryterne i den danske regjeringen.

I følge Oprør ble «Patrick Mac Manus i dag arrestert og tiltalt etter straffelovens paragraf 114, den såkalte terrorloven. Siktelsen kommer på bakgrunn av Opprørs internasjonale appell til organisasjoner og enkeltpersoner om å støtte firgjøringskamper rundt om i verden.» Les mer på www.opror.net

Dette er den foreløpig siste omdreining på den danske statens «terrorskrue». Tidligere i sommer ble det lansert en vill kampanje for å kriminalisere den danske solidaritetskomiteen Komiteen for et frit Irak – www.fritirak.dk

Det er et så altfor velkjent refreng som spilles ut etter terroren i Paris: Makthavernes svar på terroren fostret av Vestens kriger er enda mer krig ute og mer undertrykking hjemme.

hollande paris isisRetorikken fra den franske presidenten Francois Hollande og andre statsledere ligner til forveksling den til daværende president George Bush da han etter 11. september 2001 lanserte sin «krig mot terror» og gikk løs først på Afghanistan, deretter Irak.

NATO-Jens følger ivrig opp: – Det er simpelthen ikke noe alternativ å ikke bruke militær makt nå, sier han.