Israel har nå også blitt en sjørøverstat som driver regelrett mord og kidnapping på åpent hav.

gazaGjennom sitt morderiske kommandoraid mot en fredskonvoi i internasjonalt farvann den 31. mai, har Israel utvidet sine konsekvente brudd på folkeretten til å gjelde folk av alle nasjonaliteter, ikke bare palestinerne. Israel har nå også blitt en sjørøverstat som driver regelrett mord og kidnapping på åpent hav. Dette faktum har vært en øyeåpner for de delene av europeisk og internasjonal opinion som, til tross for det israelske folkemordet i Gaza vinteren 2009, har vært ofre for propagandaen om at Israel «egentlig» ønsker fred. Titusener deltar i masseprotester mot Israel over hele verden, ikke minst i Europa, i et omfang som ser ut til å overgå massemønstringene mot Gazakrigen i januar 2009.

Det israelske sjørøveriet har tvunget Israels mest åpenlyse støttespillere til å moderere sine omfavnelser av sioniststaten. Mange av disse framholder at problemet er den ekstreme regjeringa til Benjamin Netanyahu (Likud) og hans fascistiske utenriksminister Avigdor Liebermann. Det er en seiglivet myte at det er store politiske forskjeller mellom de førende blokkene i det sionistiske «demokratiet». Som andre myter, er den uten substans. Netanyahus krigsminister er Ehud Barak, tidligere statsminister og leder av søsterpartiet til Det norske Arbeiderparti. Til avisa Ha'aretz og andre medier har Barak slått fast at raidet var riktig og at Israel vil «fortsette med å forsvare sin autonomi (suverenitet)» (!) utenfor Gazastripa.

Trøbbel for USA-imperialismen

For USA har det israelske kommandoraidet skapt store diplomatiske problemer fordi terrorraidet til Israel har skapt farlige komplikasjoner i forhold til den amerikanske imperialismens to andre viktigste agenturer i Lille-Asia og Midt-Østen; Tyrkia og Egypt. Konvoien som ble angrepet var klarert og gjennomsøkt for eventuelle våpen av det mektige tyrkiske militærapparatet før det forlot tyrkisk-kontrollert farvann. Alle de 9 drepte var tyrkere, en av dem med amerikanske statsborgerskap. Når israelsk desinformasjon prøver å hevde at «terrorister» skjulte våpen ombord, er det ikke bare løgn, det er samtidig en fornærmelse mot den tyrkiske hæren som generalene i Ankara ikke tar lett på.

Israel og Tyrkia har over mange år hatt et tett, for det meste uoffisielt, militært samarbeid, delvis tilrettelagt med USA som mellommann. Det har vært en potensiell politisk bombe, ettersom solidariteten med palestinerne står svært sterkt i det tyrkiske og kurdiske folket. De siste åra har Tyrkia lagt vekt på å bedre forholdet sitt i retning Iran og Syria, noe som har skapt irritasjon i Tel Aviv.

President Obama har latt visepresident Joe Biden og utenriksminister Hilary Clinton fronte med den obligatoriske støtten til Israels «rett til å trygge sin sikkerhet», men USA har vært nødt til å etterkomme tyrkerne til en viss grad for ikke å spille hasard med forholdet til Ankara. Etter sionistenes kommandoraid og massakre har Tyrkias president Gül og statsminister Erdogan vært nødt til å rykke knallhardt ut med krav om fordømmelse av Israel i FN og NATO, noe som tidligere har vært uhørt. USA kunne denne gang ikke hindre NATO i å forlange øyeblikkelig frigivelse av de kidnappa aktivistene og kravet om en grundig og uavhengig undersøkelse av hendelsesforløpet. Erdogan har slått fast at forholdet til Israel etter dette neppe kan repareres, og at det «aldri vil bli det samme som før». Og i Ankara og Istanbul har de overlevende aktivistene som har vendt hjem ikke bare blitt mottatt som helter av massene, de er også tatt imot av den tyrkiske statens politiske toppsjikt.

Egypt og president Mubarak er sjølve garantisten for at de arabiske statslederne fortsetter sitt svik mot palestinerne, og Egypt blir rikelig belønnet med enorme pengeoverføringer fra Washington. I forhold til blokaden av Gaza er Egypt direkte medansvarlig, ettersom Kairo etterkommer sionistenes krav om å stenge grenseovergangen ved Rafah, blant annet med henvisning til fredsavtalen mellom Egypt og Israel. For ikke å miste totalt ansikt i forhold til eget folk, har Egypt midlertidig hevet blokaden på sin side.

Israels taktikk de kommende dagene vil trolig være å vise sin «humanisme» ved å lette blokaden mot Gaza midlertidig, muligens også fra sjøen hvis det internasjonale presset blir tilstrekkelig sterkt. Det kan endog hende at Obama og Hilary Clinton overtaler Netanyahu til å ytre noen halvkveda ord om at det er på tide å finne tilbake til forhandlingsbordet. Denne typen uttalelser vil uansett ikke ha noen som helst betydning, de er utelukkende ledd i den israleske statens systematiske kampanje for PR og desinformasjon. Staten Israel ønsker ikke fred, det er en stat som er bygd på forestillinga om at det utvalgte folk skal fordrive palestinerne, og en såkalt to-statsløsning er et blindspor som aldri vil gi noen «løsning» verken sett fra sionistisk eller fra palestinsk side.

Norges skitne rolle

Norge og den rødgrønne regjeringa forsøker å opprettholde fasaden som «brobyggernasjon» som samtidig tar sterk avstand fra Israels maktbruk osv. SV har forsøkt å markere seg tydelig med boikottkrav de siste dagene, uten at det får noen som helst innvirkning på regjeringas linje. Det norske forsvaret samarbeider med Israel på mange plan. Det må det bli slutt på! Gjennom Oljefondet bidrar Norge med store investeringer i 22 israelske selskaper, gjennom sine partiforbindelser gir Arbeiderpartiet terrorstaten legitimitet. Vår oppgave må være å presse regjeringa til full diplomatisk isolasjon av sioniststaten, til å opprette egne konsulater i de palestinske områdene, vi må kreve opphør av alt institusjonelt kulturelt og akademisk samarbeid og slutt på alle investeringer som hjelper piratstaten til å holde det gående.

Full isolasjon av piratstaten Israel! Fritt Palestina!

1200-tonneren Rachel Corrie [klikk for video] er på vei mot kysten av Gaza i et nytt forsøk på å bryte den israelske blokaden. Skipet har flere hundre tonn medisiner, sement og annet viktig nødhjelpsutstyr ombord. Ombord er også den irske nobelprisvinneren Mairead McGuire og den tidligere lederen av FNs olje for mat-program i Irak, Denis Halliday. Statsminister Benjamin Netanyahu har erklært at skipet ikke under noen omstendigheter får slippe igjennom.

Revolusjon er organ for Kommunistisk plattform, KPML
KPml oppmoder alle som kan om å vera med på fakkeltoget mot krigen frå Jernbanetorget i Oslo torsdag 7. oktober 2010, kl. 17.
Demonstrasjonen er arrangert av Fredsinitiativet og Hent soldatene hjem.Det er òg demonstrasjon på Torgalmenningen i Bergen samme dag og tid.

AFGHANISTAN FOR AFGHANARANE!
NOREG OG NATO UT!

– Vi tar et stort skritt mot Natos mål om at forsvarsbudsjettene skal være i nærheten av to prosent av brutto nasjonalprodukt, skrøt statsminister Erna Solberg da regjeringa la fram Forsvarets langtidsplan fredag 17. juni.

Heimevernsøvelse Porsangmoen. © Foto Marte Brohaug/ForsvaretHeimevernet er i opprør. Her fra en øvelse på Porsangmoen. © Foto Marte Brohaug/ForsvaretKrigsbudsjettene skal trappes opp med ytterligere 165 milliarder kroner de neste 20 åra. Gjennom sin megafon Jens Stoltenberg presser USA europeerne i NATO til å betale en større del av regninga for den globale krigsstrategien til Washington. Norske myndigheter lar seg ikke be to ganger.

Omlegginga til enda mer angrepskrig fører til avvikling av norske hæravdelinger og baseanlegg. Det er opprør i Heimevernet og lokalsamfunn kysten rundt.

USS Abraham Lincoln. Foto: Wikipedia/US Navy.
Styrkeoppbygging: USS Abraham Lincoln på tokt med støttefartøyer. Foto: Wikipedia/US Navy.
USA slår stadig kraftigere på krigstrommene mot Iran. Argumentene ligner til forveksling de som ble brukt mot Irak før det fatale angrepet i 2003.

FN skjerper tonen med nye sanksjoner, uten at Kina eller Russland legger ned veto i Sikkerhetsrådet. De imperialistiske rivalenes ettergivenhet og Obamas dalende popularitet i det kriseherja USA, gjør ny aggresjon fristende – sjøl om alle innser at det ville være den rene galskap.

Det pågår en enorm styrkeoppbygging i og rundt Persiabukta. USA har nettopp utplassert sin fjerde ubåt i Gulfen, tre andre ubåter vaker fra før av utenfor kysten av Bahrain. Hangarskipene USS Abraham Lincoln og franske Charles de Gaulle er dirigert til området. Abraham Lincoln blir eskortert av en krysser og fire destroyere. Totalt tretti kampfartøyer befinner seg i regionen, inklusive de som tilhører Storbritannia og Frankrike. I tillegg kommer en lang rekke støttefartøyer.

Tripoli, Libya, Juli 2011

Bilder fra Tripoli juli 2011Se bilder fra masseprotestene i Tripoli mot NATOs bombekrig mot Libya, fotografier og opptak som stort sett er «oversett» av de store mediaselskapene.

  • Klikk på bildet for å se video i nytt vindu.

Alle foto © Mahdi Darius Nazemroaya, CRG and Réseau Voltaire, 2011.

Libyas rikadvokat har sagt at NATOs luftangrep har drept mer enn 1100 sivile og skadet tusenvis av andre siden slutten av mars. Han vil tiltale NATO-sjefen for krigsforbrytelser.

Maktfordelingsprinsippet i USA innebærer blant annet at presidenten ikke på egen hånd kan erklære krig, unntatt hvis USA er direkte truet eller under angrep fra en fremmed makt.

Men han kan sjølsagt få fullmakt fra kongressen, gjerne på falskt grunnlag. Det skjedde i 2002 da Irak var målskiva. Nå har det kanskje skjedd igjen, denne gang med Iran i siktet.

Imperialistane prøver enno ein gong å manipulera verdsopinionen for krig

IS og Nusrafronten gler seg over det amerikanske rakettåtaket. Ill.: CC-BY Carlos LatuffStraks president Donald Trump ga ordre om krigsåtak på Syria, vart han brått populær hjå alle dei europeiske statsleiarane som lenge har kritisert han for å vera ustabil,  uansvarleg – og farleg.

syriaflaggDet som så ut til å bli en reprise på krigen mot Irak i 2003, er foreløpig satt på vent. Men krigsmotstandere må ikke la seg lure: USA og Vesten venter bare på et påskudd på å gå til krig.

Ifølge avisa The Herald, som på sin side viser til ikke navngitte kilder i Pentagon, finsliper USA planer for et konvensjonelt angrep for å slå beina under Irans påståtte atomvåpenprogram.

Bombeflyet B2 Stealth. Foto: USAF Strategene skal ha lagt fram to alternative planer for målretta aksjoner med bruk av B2 bombefly som skal fly direkte fra baser i Missouri, Guam i Stillehavet og Diego Garcia i Det indiske hav.

Sjøl om den britiske flybasen Fairford i Gloucester kan ta imot B2-fly, skal dette alternativet være tatt ut av planene fordi Storbritannia har motsatt seg militære aksjoner mot Iran.

Sampol-konferansen i Bergen arrangeres av masterstudenter i Sammenliknende politikk ved UiB. Årets tema var «kampen mot terror», og da var det visst naturlig at den norske statsterrorismens frontfigur, Grete Faremo, åpnet konferansen …

Nei til terrorkrig.Aktivister fra KPml var på plass utenfor konferanselokalene og delte ut  en løpeseddel med klar melding om at Norge skal ut av krigene i Afghanistan og Libya, og at Faremo må stilles til ansvar for norske krigsforbrytelser.

Norge ut av NATO. Foto: Revolusjon CC/BYNATO går til toppmøte i Lisboa den 19. november for å legge det som kalles en ny strategi, NATO 2020. Sist NATO reviderte sin strategi, for elleve år sida, var det starten på et bomberegn over Jugoslavia som siden har fortsatt out-of-area østover og eskalert i takt med «krigen mot terror».

Strategiutvalget, som er ledet av tidligere utenriksminister Madeleine Albright, legger opp til en «allianse som er tilpasningsdyktig og fleksibel i denne perioden med usikkerhet i det 21. århundret». Det meste av denne usikkerheten skyldes nettopp et stadig mer aggressivt NATO, men det inngår ikke i analysen.

Krigsalliansen NATO har samlet sine undersåtter på toppmøtet i Warszawa.

Stopp NATODet er også besluttet at Norge skal sende soldater til Øst-Europa som en del av krigsforberedelsene mot Russland. Erna Solberg mener at Russland ikke har noen grunn til å bli misfornøyd over at Norge nok en gang viser fingeren østover. Hun sier til NRK: «Det er viktig for NATO-solidariteten at alle land i NATO føler at NATO faktisk kan hjelpe dem med sikkerheten, og kan i en gitt krisesituasjon komme med hjelp.»

EMEP logo Dessverre velger de herskende kreftene i Tyrkia ikke å se på de kurdiske representantene i parlamentet som en mulighet for fred. I denne konteksten stemte Parlamentet (507-191) i favør av å gi regjeringa en ettårig fullmakt til å beordre de militære til å krysse grensa inn i Irak.

Før avstemningen oppfordret statsminister Erdogan alle til å støtte forslaget, mens alle som gikk imot ble anklaget for å støtte opp om «terrorisme».

Leder, Kommunistisk Politik 4, 2009

Fogh fikk rødmaling over seg da han i 2003 fikk Folketinget med på å gå til krig mot Irak.Svært mye tyder på at Anders Fogh Rasmussen både er kandidat og seriøs søker til posten som generalsekretær for NATO. Hvor mye dansker flest enn ville gi for å se Anders Fogh forsvinne langt, langt vekk, bør verden informeres om hva det er for slags mann man vil stille i spissen for klodens sterkeste og best væpnede krigsallianse.

I den vestlige verden er det ikke mange som kjenner Anders Fogh. Internasjonale medier har vist ham med rød maling, da han sendte Danmark i krig mot Irak, og når hans portrett ble brent sammen med det danske flagget av sinte muslimske masser i protest mot Muhammed-karikaturene.

Verdensopinionen bør derfor få kjennskap til visse grunnleggende kjensgjerninger om mannen. Det kunne være følgende:

Anders Fogh Rasmussen (f. 1953) er en dansk politisk kameleon, leder av partiet Venstre, landets største høyreparti. Han er statsminister i en høyre-høyre-høyreregjering, som undertiden later som om den er nesten sosialdemokratisk, men støtter seg på et av de mest framgangsrike fremmedfiendtlige, islamofobiske og krigslystne partier i Europa. [Dansk Folkeparti – o.a.]

Han er gift med fru Anne-Mette, som gikk fra en stilling som uorganisert barnehagepedagog via TV-konkurransen ’Dansefeber’ til en midlertidig stilling som brevkasseredaktør i påvente av nye utenlandstilbud. Politisk har fruen gjort seg bemerket med en enkelt uttalelse: «Jeg orker bare ikke høre om denne finanskrisen. Hvor er den?»

Anders Foghs tidlige politiske karriere omfattet posten som skatte- og økonomiminister (1987-92) i den borgerlige regjering Schlüter. Han ble tvunget til å gå av etter en sak om «kreativ bokføring» i skattedepartementet og for å ha ført Folketinget bak lyset. På denne ministerposten ble han avløst av partifellen Peter Brixtofte, som i 2008 av den danske høyesterett fikk stadfestet en dom på to års fengsel for embetsforsømmelse i forbindelse med hans neste jobb som ordfører i Farum kommune.

Titusener av krigsmotstandere har de siste dagene samla seg i Istanbul, Tyrkia, for å protestere mot planene om militær inngripen i Syria.

Krigsprotester i Tyrkia.Demonstrasjonen fant sted like etter at flertallet fra Rettferdspartiet (AKP) i parlamentet ga statsminister Recep Tayyip Erdogan utvida fullmakter til å sende soldater «utenlands». Demonstrantene ble møtt med tåregass.

Stans aggresjonen mot Syria

  • Stans aggresjonen mot Syria!

  • Ingen norske bidrag eller støtte til terrorkrigen!

  • Still løgnerne og krigsforbryterne til ansvar!

Skriv under oppropet Stans aggresjonen mot Syria

- og spre budskapet videre til venner, på sosiale medier osv.!

{jcomments off}

 

 

 

Den 9. april avholdt Stopp NATO stiftelsesmøte i Bergen, og er nå blitt en medlemsorganisasjon.

reddbarnafranatoI mange år har den norske krigsmotstanden ligget mer eller mindre nede. Etter at SV gikk inn i regjering i 2005 og tok fatt på å støtte Stoltenbergs forbryterske kriger mot Afghanistan og ikke minst Libya, ble store deler av den gamle fredsbevegelsen lammet – enten av sjokk eller apati.

Nå fins det endelig et alternativ for den som vil engasjere seg aktivt mot militarisering, opprustning og krigsforberedelser – og få Norge ut av NATO!