PFLP: Forslaget om «våpenhvile» søker å legge nye bånd på motstanden

pal pflp-300x194I likhet med andre palestinske motstandsorganisasjoner (som Hamas) har PFLP avvist det såkalte «våpenhvileforslaget»; et angivelig egyptisk forslag som den palestinske motstanden aldri hadde fått se, men fikk seg presentert gjennom media. I denne uttalelsen av 15. juli forklarer PFLP sin holdning til avtaleforslaget og sin linje for fortsatt motstand.

Støtt Ship to Gaza - blokaden skal brytes!

Press, utpressing, trusler og livsfarlig sabotasje er blant midlene Israel tar i bruk for å stanse den nye fredskonvoien til støtte for det okkuperte Gaza. Slik er metodene til sioniststaten, allerede før konvoien har kastet loss.

shiptogazaFjorårets konvoi ble som alle husker angrepet i et kommandoraid, der ni våpenløse aktivister ble myrdet med kaldt blod av israelske kommandosoldater i internasjonalt farvann.

Sju nordmenn, blant dem et par stortingspolitikere, er nå i Aten for å slutte seg til Freedom Flotilla II sammen med 350 andre aktivister fra 30 nasjoner. Ytterligere to nordmenn har fått plass, slik at det snart er ni norske aktivister med.

Det blir støttemarkeringer i flere byer framover, følg med på shiptogaza.no

PFLP krever internasjonal handling for å beskytte og støtte det palestinske folk

FN gjør ingenting for å hindre Israels terrorisering av palestinerne.Mens FNs Sikkerhetsråd hevder at de måtte handle for å «beskytte sivile» i Libya, løfter ikke Sikkerhetsrådet en finger for å stanse Israels krigsforbrytelser og terror mot palestinerne i Gaza og på Vestbredden. Folkefronten for frigjøring av Palestina krever handling for å beskytte palestinske liv.

Fritt Gaza, respektér internasjonalt farvann

[Mandag 31. mai 2010] Det internasjonale jødiske anti-sionistiske nettverket (IJAN) fordømmer på det sterkeste Israels barbariske raid, gjennomført i internasjonalt farvann mot en maritim humanitær konvoi, der israelske soldater med skarp ammunisjon angrep fredelige sivile om bord, myrdet minst femten i henhold til den israelske hæren, og såret mange.
DokumentasjonDet er en myte at «alle» jøder er sionister og forsvarer handlingene til staten Israel. Mange anti-sionistiske jøder stiller seg skulder ved skulder med palestinerne, blant annet det anti-sionistiske jødiske nettverket IJAN som har sendt ut denne uttalelsen.
Vi er ydmyke og inspirert av engasjementet og offerviljen till menneskene ombord i disse skipene. […]

Møte med kommunister i Jifna

Reportasje Erik SkareErik Skare er på Vestbredden. Han har har møtt revolusjonære palestinske marxister og skrevet denne reportasjen for Nettmagasinet Revolusjon. Du finner flere av hans artikler og reportasjer ved å skrive Palestina i søkefeltet.
Jifna Culture Center ble dannet i 1991 under Golfkrigen mot Irak, og 80-90 prosent av forbundet består av kommunister. De har rundt 235 medlemmer hvor 135 av disse er over 18 år. De baserer først og fremst rekrutteringen sin på frivillig arbeid i lokalmiljøet, studiesirkler i marxismen og har i tillegg en dansegruppe som opptrer jevnlig.