Reza Shahabi må settes fri!

Arbeidets parti i Iran oppfordrer til internasjonal støtte for kravet om at den faglige aktivisten og bussjåføren Reza Shahabi blir satt fri.

Reza Shahabi må settes fri!Regimet i den islamske republiken Iran sendte den 9. august 2017 Reza Shahabi, styremedlem i bussarbeiderforeninga i Teheran, tilbake til fengselet Rajaei Shahr.

Reza Shahabi ble arrestert i juni 2010 på grunn av sin faglige aktivitet. Den islamske revolusjonsdomstolen retta falske anklager mot ham for «anti-statlig propaganda» og for virksomhet mot «den nasjonale sikkerhet» i april 2012. De dømte ham til seks års fengsel og han fikk fem års forbud mot enhver form for faglig aktivitet.

Fordøm forfølgelsen av faglige aktivister i Iran!

Shahabi med håndjern sist han satt i Evin-fengselet. Foto fra GlobalUnion.I en uttalelse fordømmer Arbeidets parti i Iran (Toufan) på det sterkeste arrestasjonen, mishandlinga, truslene og torturen som den faglige aktivisten Reza Shahabi og andre kampvillige arbeidere i Iran utsettes for. De iranske marxist-leninistene ber om internasjonal solidaritet og støtte til kravet om at alle faglige aktivister i Iran straks må settes fri. Lignende krav er også reist av internasjonal fagbevegelse.

LO-ledelsen prøver å sukre EØS-dommen fra Høyesterett

– For en arbeidsgiverorganisasjon er det kjekt å lese en slik dom.

KS-advokat Frode Lauareid

Utestengt på havna.Dommen som falt i Høyesterett fredag 16. desember slår fast at EØS og Brussel overstyrer de såkalte spillereglene i norsk arbeidsliv.

– Dette betyr at Høyesterett har bestemt at tariffavtalen vi har på norske havner er ulovlig. Vi kan ikke lenger leve under dette EØS-åket, sier Lars Johnsen, leder i Norsk Transportarbeiderforbund.

LO-ledelsen fossror for å komme unna denne enkle kjensgjerninga. Den later fortsatt som om EØS-avtalen ikke er problemet!

Togstreik for utdanning og sikkerhet

Forbundsleder Rolf Ringdal på streikemarkeringa på Jernbanetorget. Foto: lokmann.noForbundsleder Rolf Ringdal på streikemarkeringa på Jernbanetorget.
Foto: lokmann.no
NSB nektet lokomotivførerne å tariffeste utdanningsnivået. Dermed hadde ikke Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF) annet valg enn å gå til streik.

Støtten til de streikende er stor i hele fagbevegelsen, både i og utenfor LO. Også en rekke utenlandske forbund og foreninger har sendt støtteerklæringer, fra Danmark til Australia.

– Kampen mot fascismen er også et klassespørsmål

Det er i år 75 år sidene landet vårt ble okkupert av tyske styrker – og om en uke er det 70 år siden frigjøringen fra den tyske okkupasjonen.

Rolf Jørgensen, leder av NLF.Rolf Jørgensen, leder av NLF.Vi samles for å hedre de av våre kamerater som i disse fem årene kjempet for frihet og demokrati – mot fascisme og nazismens tyranni.

Men det var også en kamp for arbeiderklassen, for de rettigheter vi har tilkjempet oss og som vi fortsatt må kjempe for.

I dag oppfatter vi det som en selvfølge at vi har den frihet vi har, men det er det ikke. Vår frihet er ikke noe som er gitt, den er et resultat av at noen har kjempet den fram.